Jungiansk Type Indeks
JTI står for Jungiansk Type Indeks og er opkaldt efter den geniale psykoanalytiker Carl Jung.
Værktøjet er enkelt, men avanceret - og virkelig effektivt, når I arbejder med ledelsesudvikling, teamsamarbejde og forandringer i organisationen.
I mine forløb inddrager jeg ofte de individuelle profiler i en fælles teamudvikling - og det resulterer i et mærkbart løft i forståelsen af opgaveløsning, samarbejde og kommunikation.
Jeg arbejder typisk med ledergrupper eller organisationer, hvor personprofilerne bliver brugt til at forstå, hvorfor vi reagerer forskellige i forandringsprocesser.
For eksempel:
Agilent Technologies: "Hvorfor er du så anderledes?" Heldagsseminar for to fusionerede afdelinger. Fokus på aktuelle forandringer i organisationen og vores forskellige måder at agere på som mennesker.
Aalborg Kommune: Center for Børn, unge og familier: Flerårigt udviklingsforløb for chefgruppe, centerledere og medarbejdere, hvor JTI er et centralt værktøj til at forstå udfordringer i organisatoriske.
Kolding Kommune: Social og arbejdsmarkedsområdet: Udviklingsforløb for øverste chefgruppe, hvor JTI indgår som element i styrkelsen af både individuelle og kollektive ledelseskompetencer.
Hvordan foregår forløbet for eksempel?
→Del 0.
Før workshoppen udfylder alle deltagere elektronisk en JTI profil (Jungiansk Type Indeks), som viser:
- Hvordan kommunikerer og samarbejder jeg i et team?
- Hvordan foretrækker jeg at løse opgaver og strukturere mit arbejde?
- Hvad er jeg særlig stærk til, når det handler om forandringer - og hvor er jeg oftest udfordret?
Workshoppen består af to dele:
→Del 1:
Først arbejder vi praksisorienteret med opgaver og refleksioner over, hvordan forskellige profiler forholder sig til kommunikation, samarbejde, opgaveløsning og forandring i hverdagen. Arbejdet kombineres med gradvis indsigt i JTI-typologien, så den bliver levende og relevant! Deltagerne får udleveret resultatet af deres profil - og vi justerer den selvfølgelig efter behov. Der er ingen, der skal føle, at de skal passe ned i en kasse!
→Del 2)
Så udarbejder vi teamets samlede profil og taler om de konkrete udfordringer og styrker, som den afspejler:
- Hvordan kan vi bruge indsigten til at skabe bedre sparring, møder og planlægning?
- Hvordan kan indsigten give os større forståelse for, hvorfor vi reagerer så forskelligt i forandringer?
- Hvordan kan teamlederen bruge indsigterne i ledelsen af teamet?
Vil du vide mere?
Mine typiske forløb foregår som en workshop over 1 eller to dage efter eget valg. Andre gange har jeg integreret det som et to-dages modul på et internt lederudviklingsforløb eller i en større organisatorisk forandring. Kontakt mig for at høre mere om form og pris.