Kunsten at vokse som voksen

Jeg har som et meningsskabende og livsudforskende væsen allerede tidligt i mit liv været optaget at spørgsmålet: ”HVORFOR”. Som barn kunne jeg nærmest eksplodere af nysgerrighed, når nogen fortalte mig, at universet var uendeligt. Jamen hvorfor?? Jeg drømte om at blive astronaut, arkæolog eller afrikansk opdagelsesrejsende, der undersøgte de hvide pletter på landkortet. Med korte bukser, kniv og Mariekiks(1) forstås.

Min udforskning fik mig som spæd teenager til nørde i artikler med gotisk skrift fra Salomonsens leksika, der var så tykke, at de kunne forstuve min søsters fod i faldet fra reol om gulv! For eksempel artikler om, hvilke bevæggrunde renæssancemennesket havde for at skabe det, vi i dag kalder Reformationen. Jeg grublede. Hvorfor gjorde vores forfædre op med den katolske kirkemagt? Var de bevidste om, hvad de gjorde? Hvilke kræfter udløste dette store paradigmeskift i den europæiske historie og vores fortolkning af det religiøse?

Min nysgerrighed drev mig videre. Jeg begyndte at studere idéhistorie, samfundsfag og formidling på universitetet: Det for mig ideelle match af fag, som muliggjorde, at jeg på tværs af discipliner kunne fortsætte med at stille det fundamentalt set samme spørgsmål: HVORFOR?

Læs resten af mit indlæg om vejen til adult development: https://bit.ly/2BzsSsmRod Long