MINDTRAPS – Lederskabets 5 tankefælder i kompleksitet

Er du optaget af ledelse, kompleksitet og praksisnære værktøjer, der hjælper dig fri af hjernens neurologiske særheder og gør dig klar til nye tankestier? Så skulle du tage at læse: “MINDTRAPS – Lederskabets 5 tankefælder i kompleksitet”, som lige er udkommet på dansk.

Jeg vil i mine næste indlæg omtale tankefælderne én for én – men her først starte med at besvare 2 spørgsmål: Hvad er en tankefælde – og hvad har den med ledelse i kompleksitet at gøre?

Ifølge forsker og forfatter til bogen, Jennifer Garvey Berger, er en tankefælde en menneskelig og hensigtsmæssig indretning af hjernen, som bl.a. har hjulpet os øverst i fødekæden. Genial og effektiv. Og det er fint, så længe verden er simpel. Men når vores vante neurologiske koblinger kører i samme rille, selv om verden ændrer sig hastigt, ja, så kan koblingerne pludselig blive en fælde. Ikke mindst fordi det foregår ganske ubevidst og automatisk.

Vi taler meget om at lede i kompleksitet og om hvilke kompetencer, der mon er brug for i den nye verden. Men dybest set er den store udfordring – her kogt ned til en enkelt bouillon terning: At blive lidt bedre til at bryde gamle vaner og etablere nye stier i den måde, vi tænker og forstår os selv og verden på.

Link til forlaget: www.contentpub.eu