Forside / Vi skal bare ha’ nogle flere ledelsesværktøjer, så går det nok. Eller hva???

Vi skal bare ha’ nogle flere ledelsesværktøjer, så går det nok. Eller hva???

“Vi skal bare ha’ nogle flere LEDELSESVÆRKTØJER, så skal det nok gå alt sammen!” Eller hva??? Hvad med nogle STILLADSER?

På 5. modul af vores “MasterClass i meningsskabelse” talte vi lidt om ledelsesværktøjer, men meget om STILLADSER. For det er fint, at vi udruster ledere og medarbejdere med kompetenceudvikling og nye værktøjer – men vi lader faktisk hinanden i stikken uden “organisatoriske stilladser”.

Et organisatorisk stillads består af midlertidige gelændere, gulve og stiger, som i metaforisk forstand hjælper os med at renovere eller genopbygge vores organisation. Det er ganske værdifuldt, når vi står midt i forandringsprocesser! Et eksempel på et midlertidigt gelænder er en fast praksis i form af en refleksionsrunde efter større møder. Stil 2 spørgsmål: “Hvad har jeg lært i dette møde?” og “Hvordan bliver mødet en brik i den læreproces, som vi er midt i?”

Møde-gelænderet her hjælper os konkret med at understøtte dét mindset og dén adfærd, som skal bidrage til at skabe “den nye bygning”. Det fremmer forandring med vilje – så organisationens kultur er en afgørende vigtig arena! Vi kører endnu et hurtig-hold inden sommerferien – og starter 21. maj.